Nóż Yanagiba 21 cm Seki Magoroku Hekiju - KAI
Kod produktu: KA AK-5077
Opis
Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie.
Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.
Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku Hekiju, która powstała z myślą o leworęcznych użytkownikach, w skład serii wchodzą tradycyjne jednostronnie ostrzone ostrza - yanagiba i deba.
Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia.
Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC.
Rękojeść noży wykonana jest z wytrzymałej żywicy, wyposażona w skóropodobne antypoślizgowe tłoczenia. Rękojeść jest łatwa w utrzymaniu w czystości, a także jest antybakteryjna.
Polerowane ostrze w zestawieniu z ciemnym, drewnianym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Magoroku Kinju atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni.
Prezentowany nóż posiada jednostronne ostrze o długości 21 cm, typu YANAGIBA - jest to jedno z najważniejszych tradycyjnych japońskich ostrzy. Wąskie i niezwykle ostre ostrze, które jest niezastąpione podczas krojenia w cienkie, idealne plasterki surowej ryby podczas przyrządzania sushi czy sashimi.
Główne zalety:
- tradycyjne japońskie ostrze do krojenia cienkich plastrów
- ostrze wykonane z polerowanej wysokowęglowej stali o twardości 58 HRC
- ostrze typu jednostronnego o długości 21 cm
- uchwyt jest wykonany z żywicy, z oryginalnymi wytłoczeniami
- jakość gwarantuje marka KAI